Află mai multe despre plombele estetice
Plombele estetice sau, în termeni de specialitate, obturația estetică, presupune reconstrucția unui dinte deteriorat de carii sau fracturat. Materialul folosit pentru plombe protejeaza partea sănătoasă a dintelui și ne ajută la păstrarea acestuia pentru o perioadă lungă de timp.
Este indicat să schimbi plombele odată la 4-5 ani, mai ales că în timp ele se colorează din cauza alimentelor consumate, dar și din cauza contactului cu lumina, Acest tratament reprezintă cea mai întâlnită procedură realizată în stomatologie.
Cum se realizează plombele estetice?
În primul rând, se îndepărtează zona afectată a dintelui sau plomba veche, care trebuie schimbată și apoi se curăță zona sănătoasă a acestuia.
În următorul pas, se aplică propriu-zis plombele estetice, prin umplerea cavității create cu un material din compozit ce are proprietățile foarte asemănătoare cu cele ale dintelui natural – culoare, formă, textură – astfel că diferența nu va fi aproape insesizabilă.
Este important să știi că acest tratament nu este dureros. Pentru plombele dentare mici, vei fi informat de la bun început că în situația în care apare disconfort sau durere, medicul va întrerupe tratamentul pentru a face o anestezie. În cazul plombelor de o complexitate mai mare, anestezia se va realiza înainte de intervenție, pentru a preveni apariția durerii.
Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence
Când se recomandă plombele estetice?
Unele carii nu pot fi observate direct de tine, așadar, vizita la medicul stomatolog, pentru un control de rutină, este foarte importantă. Momentul în care dentistul te informează despre existența unor carii trebuie să fie declanșator în alegerea tratării zonei afectate. Și cum altfel, dacă nu prin plombele estetice?
Dinții cariați au mai multe consecințe, printre care și respirația urât mirositoare și posibilitatea apariției unor probleme dentare mai complexe. Tratând la momentul potrivit orice afecțiune de acest tip, poți preveni alte complicații și poți ține sub control starea de sănătate a dinților tăi.
Plombele estetice se mai utilizează și în cazul dinților fracturați, pentru a reda întegritatea naturală a acestora. Alege această metodă pentru a evita atât crearea unui aspect inestetic al zâmbetului tău, cât și rănirea mucoasei bucale sau a obrazului.
Plombele estetice – cum le menții?
Trebuie să ai în vedere mai multe aspecte care te vor ajuta în menținerea pe timp îndelungat a plombelor estetice:
- Igiena orală este foarte importantă. Ea previne și acționează în scopul întreținerii unei sănătăți bucale optime. Trebuie să ții cont de toți pașii pe care igiena orală personală îi presupune, pentru a te bucura de rezistența pe termen cât mai lung a plombelor tale estetice: periaj corect, alegerea unei periuțe de dinți potrivită, folosirea pastei de dinți, a aței dentare și a apei de gură.
- Consumul alimentelor influențează aspectul plombelor, mai ales în cazul în care ne referim la produse care pătează dinții, cum ar fi vinul, cafeaua, fructele de pădure, dar nu numai. Încearcă pe cât posibil să le eviți și să alegi alimente bogate în calciu, zinc și vitamine.
- Obiceiurile nesănătoase pot cauza probleme în ceea ce privește rezistența plombei. Vorbim aici despre roaderea pixurilor sau a obiectelor tari, fumat sau orice altă activitate care ar dăuna în mod direct sau indirect integrității plombei. Evită-le, pentru a te asigura că plombele estetice și restul dinților tăi nu vor fi afectați,
Clinica Stomatologică Dental Excellence utilizează materiale și aparatură medicală de înaltă calitate pentru a reda sănătatea și frumusețea zâmbetului tău. Îți vom oferi informațiile de care ai nevoie și ajutorul nostru ca medici specialiști. Nu uita de controlul regulat, din 6 în 6 luni, pentru a ține sub control sănătatea dinților tăi.
Aspectul și sănătatea dinților tăi sunt elemente care trebuie să te preocupe în mod constant, mai ales că reprezintă o sursă de încredere în sine, ușurință în relaționare și exprimare.
“Nimic nu apropie oamenii mai mult decât râsul”
Lev Tolstoi