Ai observat că ai pete pe dinți? Află de ce
Zâmbetul reprezintă cartea de vizită a unei persoane, am învățat asta de mici. De aceea, ar fi păcat ca existența unor pete pe dinți să te facă să te simți stânjenit sau reținut în a purta o conversație și în a zâmbi. Află care sunt cauzele care conduc la apariția acestor pete.
Îți oferim soluții prin intermediul cărora poți remedia această situație și-ți poți recăpăta zâmbetul și încrederea în tine.
De ce și când îți apar pete pe dinți?
Demineralizare – apare din cauza modificării acidității de la nivelul cavității bucale, atunci când consumi bauturi acidulate sau citrice. Acizii afectează calciul și fosforul de la nivelul smalțului dentar, permițând aderarea bacteriilor și astfel apar cariile. Igiena dentară reprezintă o altă cauză care provoacă demineralizarea, dacă este realizată necorespunzător. Acordă atenție periajului, efectuează-l cât mai corect cu putință și folosește ață dentară și apa de gură. Consumă alimente bogate în calciu, magneziu și zinc, evită obiceiurile nesănătoase și vizitează medicul stomatolog o data la 6 luni. Astfel vei elimina posibilitatea de a-ți apărea pete pe dinți.
Fluoroza – apare atunci când organismul tău asimilează o cantitate mult prea mare de fluor. Se știe faptul că folosirea produselor de igienă cu fluor ajută la menținerea unor dinți puternici și luptă împotriva cariilor. Însă, fluorul poate avea și dezavantaje, când cantitatea utilizată nu este cea corespunzătoare. Apariția unor pete pe dinți, albe sau ușor maronii, se datorează utilizării produselor cu un conținut ridicat de fluor pe o perioadă lungă de timp. Se recomandă folosirea pastei de dinți și a apei de gură ce conțin o cantitate moderată a acestuia, pe termen determinat, în funcție de sfatul medicului stomatolog. Totodată, fluoroza poate face dificilă mineralizarea corectă a smalțului dinților, ceea ce poate duce în timp la apariția cariilor.
Consumul alimentelor colorate – când consumi alimente care-ți pot provoca pete pe dinți, asigură-te că igiena ta orală este una corespunzătoare. Nu trebuie să renunți complet la produse precum cafea, vin roșu, fructe de pădure sau sfeclă roșie. Însă nu uita că efectul pe care acestea îl au asupra dinților tăi îți poate aduce și dezavantaje. O dantură galben-maronie face dificilă plăcerea de a zâmbi din suflet și încrederea în sine. Reducerea cantității în cazul produselor de acest tip îți va aduce beneficii pe termen lung, iar zâmbetul tău se va bucura de aprecierea tuturor.
Fumatul – Persoanele care fumează peste 10 țigări pe zi sunt predispuse la apariția petelor dentare. Acestea sunt provocate de substanțele care se regasesc în fumul de țigară, precum nicotină și gudron. Ele aderă puțin câte putin la smalțul dinților, producând o colorare generală (îngălbenire) sau pete pe anumite suprafețe ale acestora.
Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence
Soluții pentru îndepărtarea petelor de pe dinți
Există mai multe opțiuni pentru tine în acest sens. Îți recomandăm să te consulți cu medicul stomatolog și să alegeți împreună varianta potrivită.
Igienizare profesională – prin intermediul procedeelor de detartraj, periaj și airflow vei îndepărta petele de pe dinți și te vei bucura de o respirație proaspătă. Vei scăpa de depunerile de tartru, se vor curăța spațiile interdentare și se vor îndepărta petele provocate de alimente. Rezultatul va fi unul de ușoară albire și senzația de dinți curați, recăpătând frumusețea zâmbetului tău.
Albirea dentară – existența unor pete pe dinți poate fi remediată și prin intermediul albirii dentare. În plus, datorită conținutului optim de fluorură de sodiu și azotat de potasiu, aceasta întărește smalțul și previne apariția cariilor. Trebuie să ai în vedere faptul că dinții nu au culoare uniformă, ei sunt mai galbeni spre gingie și mai albi și transparenți spre vârf, iar caninii sunt puțin mai galbeni decât ceilalți dinți. Este bine de știut faptul că efectul albirii se aplică doar pentru dinții naturali. Plombele sau coroanele dentare nu se vor albi. Ele trebuie schimbate în funcție de noua culoare a danturii tale.
Fațete dentare – în cazul în care te confrunți cu pete care se îndepărtează foarte greu, poți apela la fațetele dentare. Ele presupun aplicarea unui material ceramic, de culoarea dintelui, care acopera zona frontală a acestuia. În condițiile respectării unei igiene corespunzătoare, fațetele dentare reprezintă o soluție de durată pentru tine.
În concluzie…
Nu lăsa existența unor pete pe dinți să preia controlul când vine vorba de fericirea ta. Renunță la obiceiul de a duce mâna la gură când vrei să râzi și recapătă încrederea în tine.
Clinica Stomatologică Dental Excellence îți recomandă să ai în vedere toate aspectele care influențează sănătatea dinților tăi. Fie că este vorba despre igienizarea lor, despre alimentele consummate sau despre obiceiurile mai mult sau mai puțin sănătoase pentru aceștia, nu uita că zâmbetul este cartea ta de vizită. Alege să ții sub control sănătatea danturii tale și nu uita de vizita din 6 în 6 luni la medicul stomatolog. Este mult mai ușor, economic și eficient să previi afecțiunile dentare decât să le tratezi.