Cea mai intalnita problema stomatologica la romani…parodontoza
Speram ca ti-am atras atentia cu acest titlu, care din pacate, reflecta realitatea. Cauza principal a acestui procent alarmant este reprezentat de igiena orala deficitara. Chiar daca pare o activitate banala, aceasta pune in dificultate un numar mare de persoane deoarece nu este efectuata corect.
Ce este mai exact boala parodontala?
Boala parodontala este o afectiune cronica ce se manifesta prin deteriorarea structurilor care sustin si fixeaza dintii la nivelul osului. Aceasta apare atunci cand placa bacteriene se acumuleaza pe suprafata dintilor si nu este tinuta sub control prin periajul zilnic si vizitele la stomatolog.
Tratamente adaptate la stadiul bolii
In functie de stadiul bolii, se va interveni cu un tratament pentru parodontoza ce va include sedinte de igienizare, indepartarea tesutului osos perimat de sub gingie, rezultat ca urmare a luptei sistemului imunitar cu bacteriile, si administrarea de substante de tip antibiotic, ce vor ajuta organismul sa lupte impotriva agentilor externi, pentru o vindecare cat mai rapida.
Diagnosticarea inca din faza incipienta a bolii te va scuti de interventiile costisitoare ulterioare. Durata tratamentului este cu mult redusa atunci cand tesuturile nu sunt afectate la un nivel profund, tocmai de aceea, prezinta-te la cabinetul medicului specialist inca de la primele simptome si nu astepta ca degradarea danturii sa iti puna in pericol sanatatea orala.
Recunoaste simptomele
Simptomele parodonozei pot varia, dar unele dintre cele mai comune includ sangerarea gingiilor in timpul periajului dentar, gingii dureroase, de culoare rosu inchis sau violet sau care au inceput sa se retraga, senzatia de mobilitate a dintilor, halena persistenta si senzatia de gust neplacut in gura.
Importanta diagnosticarii si tratamentului timpuriu
Diagnosticarea si tratamentul parodonozei in stadiile incipiente sunt esentiale pentru a preveni complicatii grave, cum ar fi pierderea dintilor. Daca observi oricare dintre simptomele mentionate mai sus, este important sa consulti un medic specialist parodontolog cat mai curand posibil. Diagnosticul timpuriu poate permite tratamentul non-invaziv, precum igiena orala imbunatatita si detartrajul, pentru a opri progresia bolii.
In cazurile mai avansate, tratamentul poate implica interventii chirurgicale pentru a curata tesuturile afectate. Este important sa urmezi tratamentul recomandat de medicul parodontolog pentru a-ti mentine sanatatea orala.
De ce sa alegi clinica stomatologica Dental Excellence pentru prevenirea sau tratarea parodontozei?
- Echipa de specialisti in parodontologie: Dental Excellence dispune de o echipa de medici stomatologi specializati in parodontologie, care au experienta si expertiza in diagnosticarea si tratarea problemelor parodontale.
- Tratament cu laseul dentar: utilizarea acestuia asigura tratamentul nedureros si eficient al parodontozei, scurtand numarul de vizite la cabinet. In cazurile mai grave, medicul poate efectua un chiuretaj subgingival cu laserul, doza de anestezie fiind mai mica,umflaturile si sangerarile sunt minime si riscul infectiilor este redus.
- Abordare holistica: Intelegem ca sanatatea orala este strans legata de starea generala a organismului. Prin urmare, abordam tratamentul parodontozei intr-un mod holistic, luand in considerare si alte aspecte ale starii tale de sanatate.
- Experienta pacientului: Ne dorim sa te simti confortabil si in siguranta in timpul vizitelor tale la Dental Excellence. Echipa noastra prietenoasa si atenta este aici pentru a-ti oferi o experienta placuta si lipsita de stres.
- Educatie si preventie: La Dental Excellence, nu ne limitam doar la tratamentul problemei curente, ci oferim si educatie privind preventia parodontozei. Iti vom oferi sfaturi si tehnici pentru a mentine o igiena orala optima acasa.
Un zambet sanatos nu este doar un semn al frumusetii, ci si al unei vieti sanatoase si pline de bucurie!