Cele mai frecvente mituri despre implantul dentar
Este bine cunoscut faptul ca majoritatea pacientilor se tem de dentist. Cu toate aceastea insa, recent, se remarca in comportamentul pacientilor o preocupare evidenta fata de sanatatea orala.
Acest lucru este imbucurator, iar medicii stomatologi depun tot efortul in obtinerea celor mai bune solutii si rezultate.
Printre cele mai recomandate manopere de inlocuire a dintilor lipsa se numara implantul dentar. Cu toate acestea, unii pacienti sunt speriati de aceasta procedura, preferandu-le pe cele care, comparativ, nu indeplinisc aceleasi functii superioare si nu ofera aceeasi stabilitate in timp ca un implant dentar. Am facut pentru tine o lista cu cele mai frecvente mituri despre implantul dentar care stau la baza reticientei fata de acest tratament. Ele sunt doar niste mituri, pe care le vom explica pentru ca tu sa intelegi ce este de fapt implantul dentar si cat de benefic este acesta pentru dantura ta.
MIT – Interventie dureroasa
Tratamentul cu implant dentar reprezinta o interventie chirurgicala ce se realizeaza doar sub anestezie. Datorita acestui motiv, intregul proces este lipsit de durere. Substantele anestezice au evoluat foarte mult, astfel ca, printr-o cantitate optima se asigura o interventie sigura si fara a simti disconfort.
In ceea ce priveste perioada imediat urmatoare inserarii unui implant, medicul specialist iti va prescrie o reteta care contine antibiotic si antiinflamator, pentru a elimina riscul de infectie si sa tine inflamatia sub control. Este necesar sa eviti in primele zile mestecarea alimentelor si dormitul pe partea respectiva.
Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence
MIT: Varsta poate fi o problema
Principalul aspect in ceea ce priveste varsta este ca pacientul sa aiba peste 18 ani. De ce? Pentru ca atunci inceteaza perioada de crestere a oaselor maxilare. Nu exista o limita superioara de varsta, implantul dentar poate fi inserat inclusiv pacientilor varstici. Este adevarat totusi, ca in aceste situatii pot fi necesare interventii auxiliare inserarii implantului precum aditia osoasa sau opteratia de sinus lift. Insa acestea se realizeaza tot sub anetezie si ofera posibilitatea inserarii implantului in conditiile optime si fara durere.
MIT – Igienizare îngreunata
La fel ca in cazul dintilor naturali, trebuie sa respecti anumite reguli de igiena orala. Este necesar sa efectuezi corect periajul de doua ori pe zi, sa folosesti ata dentara si apa de gura si sa efectuezi o data la 6 luni controale stomatologice si igienizari profesionale. Urmeaza cu rigurozitate acesti pasi si te vei bucura de implanturile dentare mentinute intr-o stare corespunzatoare de igiena si de o dantura sanatoasa.
MIT: Implantul dentar nu dureaza in timp
Durabilitatea si rezistenta unui implnt dentar sunt influentate de mai multe elemente. Unul dintre ele este profesionalismul medicului specialist. In acest caz, cu cat medicul implantolog are mai multa experienta, cu atat rezultatele obtinute vor fi mai bune. Vorbind despre calitate, aceasta este esentiala atunci cand se alege implantul ce urmeaza a fi inserat. Un implant de calitate nu va fi ieftin, dar aduce garantia ca va rezista in timp si ca va functiona asemenea unui dinte natural. Odata indeplinite aceste conditii, responsabilitatea durabilitatii unui implant iti revine. Pentru ca din acest moment, tu esti cel care vei asigura o buna functionare in timp a acestuia, printr-o igienizare corespunzatoare, printr-o alimentatie corecta si prin controale regulate.
In concluzie, evita sa acorzi atentie acestori mituri despre implantul dentar si comunica mai eficient cu medicul tau dentist. Stomatologia moderna asigura pacientilor tratamente lipsite de durere, datorita anesteziilor si aparaturii performante. Inainte de a realiza orice tip de tratament stomatologic, asigura-te ca ai ales clinica si medicii potriviti. Calitatea si profesionalismul reprezinta cheia succesului unui tratament, fie ca este el simplu sau complex.