Cu ce se trateaza parodontoza, boala care nu tine cont de varsta?
Cine nu isi doreste sa aiba un zambet sanatos toata viata? Exista, insa, anumite probleme dentare care se depisteaza in ultima faza, asa cum este, de exemplu, boala parodontala, care nu tine cont nici de varsta pacientului.
Boala parodontala apare din cauza unei igiene orale necorespunzatoare, atunci cand pacientul nu isi periaza dintii de cel putin doua ori pe zi, nu foloseste dusul bucal, apa de gura si nu realizeaza de cel putin doua ori pe an o igienizare profesionala.
In general, boala parodontala apare mai des in randul persoanelor trecute de prima tinerete, dar nu este o regula, iar in clinica noastra se prezinta si tineri care se confrunta cu aceasta problema.
Cum iti dai seama ca ai nevoie de un tratament pentru parodontoza?
Parodontoza, in fazele incipiente, nu este o boala grava si necesita un tratament minim invaziv. Din pacate, multi pacienti nu stiu de existenta ei si astfel ignora primele semne. Printre primele simptome se numara gingiile inflamate, sangerarile in timpul periajului si durerile.
Daca te confrunti cu aceste simptome, este obligatoriu sa te prezinti cat mai repede la cabinetul medicului stomatolog.
Pe masura ce timpul trece, simptomele se schimba, iar boala parodontala se agraveaza: respiratie urat mirositoare si gingii inrosite. Daca sunt ignorate si aceste simptome, gingiile se vor retrage, permitand bacteriilor sa patrunda cu usurinta, afectand osul dentar. In acest stadiu, vei avea nevoie de un tratament mult mai complex.
Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence
Cu ce se trateaza parodontoza?
In functie de stadiul in care se afla pacientul, medicul specialist parodontolog stabileste care este tratamentul potrivit. Daca boala parodontala este la inceput, atunci pacientul trebuie sa faca doar cateva sedinte de igienizare.
In cazul in care, acesta se prezinta la cabinetul medicului atunci cand boala parodontala este avansata, iar gingiile s-au retras, atunci trebuie inlaturat tesutul osos perimat de sub gingie si dezinfectata zona cu substante antiseptice.
Tratamentul nu este dureros, deoarece este efectuat sub efectul anesteziei. Exista situatii in care dintii devin mobili, ceea ce inseamana ca osul dentar este foarte afectat. In aceasta situatie, medicul specialist parodontolog introduce anumite substante de tip antibiotic care ajuta organismul sa se refaca cat mai repede.
Ai grija de sanatatea ta orala indiferent de varsta! In zilele noastre exista medicamente si instrumente care te pot ajuta aproape in orice faza a bolii parodontale, dar indicat este sa previi sau sa o descoperi inca din faza incipienta.
In Clinicile Dental Excellence, pe langa echipa de medici parodontologi cu o vasta experienta, le oferim pacientilor si sesiuni de invatare – cum sa isi efectueze o igiena orala corecta acasa si ce trebuie sa foloseasca.