Tratamentul cu implant dentar – etape. Ce pasi va trebui sa urmezi?
Zambetul si sanatatea ta orala au avut de suferit in urma pierderii unuia sau a mai multor dinti? Cel mai modern tratament pentru care poti sa optezi este cel cu implanturi dentare. Datorita tehnologiei avansate, acesta imita dintele natural si chiar, in unele cazuri, arata mai bine din punct de vedere estetic.
In Clinicile Dental Excellence, echipa de medici implantologi este coordonata de dr. Luisa Caragea, medic specialist implantolog, cu peste 21 de ani de experienta. Astfel, dupa ce ai ales tratamentul cu implanturi dentare si te-ai programat la o vizita, vei urma cativa pasi care sunt esentiali pentru succesul si longevitatea lucrarii.
In prima faza, se realizeaza un plan de tratament personalizat nevoilor tale stomatologice. Pentru realizarea acestuia, medicul stomatolog are nevoie de mai multe informatii:
- Date pe care le obtine in urma controlului fizic, dar si in urma radiografiilor dentare sau a computerului tomograf, acesta din urma fiind cel mai precis, deoarece medicul specialist poate vedea daca osul este indeajuns pentru a sustine un astfel de tratament.
- Problemele stomatologice ale pacientului. Exista situatii in care pacientul are anumite boli stomatologice care necesita tratament inainte de inserarea implanturilor dentare, astfel incat sa nu afecteze succesul acestora.
- Preferintele pacientului privind brandul implantului, dat si materialul din care doreste sa fie realizata coroana dentara. Aceste decizii se iau impreuna cu medicul specialist.
- Bugetul de care dispune pacientul.
In functie de aceste informatii, medicul specialist implantolog va realiza planul de tratament cu implanturi dentare adecvat sitautiei clinice a pacientului. Acesta consta in mai multe etape.
[elfsight_popup id=”1″]
Tratamentul cu implant dentar – etape:
- Depistarea afectiunilor existente
Pentru succesul tratamentului cu implanturi dentare este esential sa se depisteze si trateze toate afectiunile bucale. De exemplu, pacientul poate sa aiba parodontoza, iar in functie de stadiul bolii, sa necesite un timp mai scurt sau mai lung de tratament. Daca implantul este inserat inainte de tratarea parodontozei, exista riscul ca acesta sa nu poata fi sustinut de catre os. Alte probleme care trebuie sa fie tratate sunt cele ale gingiilor, infectiile sau acumularea excesiva a tartrului.
- Alegerea tipului de lucrare
Aceasta este una dintre etapele tratamentului cu implant dentar. Exista mai multe tipuri de lucrari care se realizeaza cu ajutorul unui implant: coroane, punti, proteze fixe etc. Solutiile alese sunt determinate si de numarul de implanturi necesare, iar daca pacientul este edentat total, se va recomanda sistemul Fast and Fixed (dinti ficsi in 24 de ore).
- Stabilirea pozitiei implanturilor
Implantul dentar este supus la presiuni mari, motiv pentru care fortele trebuie distribuite in mod uniform pe suprafata puntilor sau a protezelor pe care le sustine. Cele plasate in partea frontala a maxilarului inferior au o rata de esec mai mica, deoarece osul este mai gros, in comparatie cu cele plasate in partea din spate a maxilarului superior.
- Proceduri adjuvante
Exista situatii in care osul pacientului nu este potrivit pentru a sustine tratamentul cu implant dentar. In aceste cazuri, medicul specialist va recomanda procedura de aditie osoasa. Ea se poate realiza fie inainte de tratament sau chiar in timpul inserarii implantului, in functie de starea pacientului.
Daca ai decis ca acum este momentul perfect sa apelezi la tratamentul cu implant dentar, dar mai ai cateva nelamuriri, nu ezita sa contactezi echipa Clinicilor Dental Excellece. Vei primi toate raspunsurile!
Fa chiar acum o programare!