Ce se intampla daca un implant dentar este inserat gresit?
Zambetul perfect nu este usor de obtinut, dar nici nu este imposibil! Pe langa estetica dintilor, este foarte important sa ai o buna sanatate orala, dar lipsa unuia sau a mai multor dinti poate afecta ambele aspecte.
Alegerea unui medic specialist in implantologie este esentiala, deoarece iti va garanta rezultatul mult dorit. In caz contrar, exista mari sanse sa apara complicatii. Tu stii care sunt acelea?
Infectii locale – acolo unde a fost inserat implantul dentar
Exista situatii dupa implantare in care pot aparea infectii atat in zona gingivala, cat si in cea a tesuturilor moi. Ele sunt cauzate de inserarea gresita a radacinii artificiale. Astfel, infectiile locale pot duce la esecul interventiei.
Este important ca, pentru evitarea lor, pacientul sa aiba o buna igiena bucala si sa respecte intocmai recomandarile facute de catre medicul specialist implantolog.
Esecul osteointegrarii
Dupa interventia de inserare a unui implant dentar, urmeaza o perioada cuprinsa intre 3 si 6 luni in care acesta trebuie sa se integreze in osul pacientului. Exista, insa, si situatii in care fuziunea celor doua esueaza.
Paralizie partiala
Un implant dentar care este inserat gresit, in nerv sau in apropierea lui, cauzeaza desensibilizarea unei parti a gurii. Unele cazuri se pot vindeca, dar altele nu.
Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence
[elfsight_popup id=”1″]
Pierderea implantului dentar
Implantul dentar tine locul radacinii naturale a dintelui. Daca apare mobilitate la nivelul acestuia, inseamna ca ori ca a fost inserat gresit, ori nu s-au respectat cu strictete regulile de sterilitate. Din nefericire, in acest caz, in locul implantului pierdut este foarte dificil sa fie inserat un implant nou. Mai intai, trebuie sa fie scos implantul, sa se vindece locul si apoi sa se incerce procedura de aditia de os.
Afectarea sinusurilor
Implantul poate avea diferite dimensiuni, iar tinand cont de mai multi factori, medicul implantolog va decide care este cea potrivita pentru pacient. In cazul in care lungimea aleasa pentru implant este prea mare, sinusurile pot fi afectate, necesitand chiar scoaterea implantului.
Ruperea sau fracturarea unui implant dentar
Exista situatii in care, fie din cauza materialelor folosite, fie din cauza medicului implantolog, implantul se fractureaza sau se rupe. Pe langa faptul ca in astfel de cazuri este esentiala diagnosticarea corecta pentru a se afla care a fost factorul declansator, este foarte importanta si metoda de inlaturare a implantului. In functie de ea, medicul va stabili cum poate fi inlocuit cu un alt implant.
Este crucial ca in momentul in care decizi ca trebuie sa apelezi la un astfel de tratament, sa te documentezi despre experienta pe care o are medicul implantolog. Chiar daca costurile pot fi uneori un pic mai ridicate, alegerea unui adevarat specialist iti va garanta ca tratamentul va fi finalizat cu succes.
Vino in Clinicile Dental Excellence! Coordonatorul echipei de medici este dr. Luisa Caragea, medic specialist implantolog, cu o experienta de peste 20 de ani in domeniu.