Tu stii ce restrictii ai dupa sedinta de detartraj?
Vrei sa ai mereu un zambet stralucitor, sa eviti durerile de dinti? Afla ca metoda cea mai simpla este aceea de a avea o igiena orala corecta acasa, sa te duci la controlul stomatologic de cel putin o data pe an si sa faci detartraj periodic. Nu suna complicat, nu?
Despre controlul stomatoloc si igiena orala am mai discutat, acum vei afla despre detartraj, ce este si ce retrictii ai dupa ce ti se realizeaza acest tratament.
Ce este detartrajul?
Placa bacteriana si tartrul nu se pot elimina in totalitate prin periajul dentar pe care il realizezi acasa, chiar si prin unul foarte riguros. Placa bacteriana se formeaza atunci cand pe suprafetele dintilor se acumuleaza bacterii sau resturi alimentare, iar atunci cand nu sunt eliminate in totalitate se formeaza tartrul.
Detartrajul este foarte importantat si trebuie realizat de doua ori pe an. Daca tartrul acumulat nu este eliminat, bacteriile pot provoca o serie de probleme stomatologice precum: sangerari, boli ale gingiilor, dureri, carii sau infectii. Boala parodontala este si ea in seria de probleme stomatologice cauzate de tartru, iar aceasta, netratata, poate duce la pierderea dintilor.
Cum se realizeaza detartrajul?
Exista mai multe metode prin care se realizeaza: de la folosirea unui dispozitiv cu ultrasunete, pana la laserul dentar. Este curatat fiecare spatiu interdentar, astfel fiind eliminate si resturile alimentare ramase.
Dupa acest pas, se realizeaza un periaj profesional prin care, cu ajutorul unei periute si a unei paste cu fluor, se curata fiecare suprafata dentara.
Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence
Ce restrictii ai dupa o sedinta de detartraj?
Periajul dintilor se va face dupa fiecare masa si este necesara o periuta de dinti cu perii moi, precum si o pasta de dinti cu fluor.
Persoanele fumatoare, pentru 2 zile, este recomandat sa renunte la acest obicei sau sa reduca cat de mult numarul tigarilor, deoarece smaltul dintilor va fi afectat.
Unii pacienti, dupa realizarea detartrajului, pot resimti o usoara sensibilitate a dintilor si de aceea este recomandata evitarea alimentelor reci, calde sau dulci pentru cateva zile.
Trebuie sa se evite consumarea alimentelor care pot intra usor in spatiile interdentare precum chipsurile, semintele, nucile. Mai sunt si alimente care necesita o masticatie mai indelungata precum fructele, ciocolata si acestea, pentru o perioada de cateva zile, sunt de evitat.
Detartrajul nu trebuie sa fie amanat si nici vizitele la medicul stomatolog. Poti apela la detartraj cu laserul dentar in Clincile Dental Excellece. In primul rand, vei obtine un zambet stralucitor, iar in al doilea rand vei evita complicatiile care pot aparea din cauza bacteriilor.